2022-03-18 10:18:52• hírek • Szatmár.ro

Szent Patrik napjáról tanultak a refisek

Valentin-nap után egy újabb angolszász ünneppel ismerkedtek meg a Református Gimnázium diákjai: az írek legnagyobb védőszentjéről elnevezett napról, Szent Patrik napjáról tanultak angol nyelven.

Az iskola mindhárom angol szakos tanára – Apjok Kun Noémi, Kurtinecz Gabriella és Molnár Ágota - készített valami érdekeset a gyerekek számára. A gyerekek csapatokban dolgozva oldottak meg feladatokat, interaktív nyelvi játékok segítségével tanultak a világban szétszórt írek összetartozásának, és a nemzeti büszkeségük megélésének napjáról.


A diákok tanáraik kérésére zöldbe öltöztek: a közös tevékenység során megtanulhatták, miért a zöld szín szimbolizálja Írországot és az íreket világszerte. Az érdekes feladatok felkeltették a diákok érdeklődését az írek legnagyobb védőszentjének, Szent Patriknak személye iránt is, érdekelte őket mindaz, ami a mítoszok mögött van: miért válhatott egy ország védőszentjévé, hogyan száműzte a kígyókat Írországból, és hogyan választotta az egyszerű lóherét saját jelképéül.



"A tizedikes diákok csapatokban dolgozva tanították társaikat. Minden csapat saját elhatározása alapján választott témát, amellyel készült az órára. Volt, aki Írország történelméről beszélt röviden angolul, és volt, aki az ír zászlóról. Híres ír személyekről, helyekről vagy ételekről is szó esett, és természetesen nem maradt el a jól ismert legenda sem" - mondta Apjok-Kun Noémi, az iskola egyik nyelvtanára.


"Örülök, hogy voltak diákok, akik egy keresztrejtvény szerkesztésére vállalkoztak, illetve volt olyan diák is, aki a sokak által kedvelt tesztfelületet, a Kahootot használta, hogy számonkérje társait azt illetően, mit tanultak meg Szent Patrik napjával kapcsolatban.” A játékos tanulás során a diákok megkapták a választ a számos kérdésre és édességet, finom muffinokat is kaptak jutalmul.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: